Copyright © Merhaba Annelik
Design by Dzignine
3 Nisan 2014 Perşembe

Hamilelikte okuduğum kitaplar ve siteler

Hamilelik çok farklı bir dönem. Bir bayan hayatında bu dönemi bir veya birkaç defa yaşıyor. O nedenle hamileliğin her anının tadını çıkarmak gerek .Anı yaşarken de vücudunuzda ve çocuğunuzda neler oluyor bilmek ise çok keyifli. Size okuduğum ve takip ettiğim birkaç kaynağı paylaşmak istiyorum:



  • Doktor Kağan Kocatepe'nin hafta hafta verdiği yararlı ve rahatlatıcı bilgiler içeren sitesi. Ben siteyi genel olarak çok yararlı buldum. Takip etmenizi tavsiye ederim. Detaylar için Tık tık
  • Doktorumun tavsiyesi üzerine aldığım "Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler?" sadece hamilelik dönemini oldukça detaylı bir kitap. Her konuya değiniyor ve aklınızdaki çoğu soruya cevap bulabiliyorsunuz. Eğer detay severseniz bu kitabı da seversiniz.

  • Hem hamilelik dönemi hem de bebeğinizin 1 yaşına kadar ki sürecini kapsayan, çevremden çok fazla kişinin tavsiyesi üzerine aldığım Ayşe Öner'in "Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakımı" kitabını çok beğendim. Ayşe Öner doğal ve normal doğumu destekleyen biri olduğu için kitabını da bu mantıkta yazmış. Hamilelik sürecinin ne kadar doğal olduğunu çok güzel anlatmış. Kitabı alırken bir de emzirme CD'si var.


  • Hamileliğimi öğrendiğimden beri yaşadıklarımı not etmek için defter almak istiyordum. Sevgili anneciğim bana çok güzel bir defter/kitap hediye etti. NTV yayınlarının "Gün be gün hamilelik" defteri/kitabı. Her hafta için ayrılmış bir sayfa var, diğer sayfada da o hafta sizde ve bebeğinizde ne gibi değişiklikler olduğunun bilgileri var. Çok keyifli ve ilerisi için büyük bir hatıra deposu. Bu defteri kullanmasanızda, yaşadıklarınızı bir yere not almanızı şiddetle tavsiye ederim.
  • Biraz da kafa dağıtmak, eğlenceli bir şeyler okumak isterseniz tavsiyem Ceylan Naz Baycan'ın yazdığı "kutsal inek". Okuması inanılmaz keyifli ve eğlenceli. Yaşananlar ve duygular o kadar benzer ki, okurken kendinizi buluyorsunuz :)


  • Biraz daha teknik, hikaye olarak değil ama bilimsel bakış açısı ile yazılmış NTV yayınlarından "Çocuğunuzun beynine hoş geldiniz". Teknik dediğime çok takılmayın. Ufkunuzu genişletecek bilgiler bulacaksınızdır :)


Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir çünkü çevrede çok fazla sayıda kitap bulunuyor. İnsan hangi birini okuyacağını şaşırıyor :)


0 yorum:

Yorum Gönder